onsdag 30 juli 2008

The Psychedelic Furs - Tonkraft (live)

Dags för ett nytt undantag och denna gång från England.
Saxofonisten Duncan Kilburn dök upp efter Psychedelic Furs i en grupp som hette Faith Global där även fd. Ultravox gitarristen Stevie Shears fanns med. Dom gjorde bara en LP och singel. Tyvärr låg dom på ett litet skivbolag, Survival Records så det blev ingen större spridning.
Men om det är någon som hört talas om Faith Global hör av er..

Fast det skulle kanske handlat om Psychedelic Furs.....

måndag 21 juli 2008

Isildurs Bane - Tonkraft

Nu tar vi oss djupare in i skogen med hjälp av Isildurs Bane och musik inspirerad av Sagan om Ringen. Som ni kanske hör är dom ifrån Halmstad och konsertern spelades in där 1982. Deras hemsida finns här, med bilder.
Gå nu inte vilse i skogen.

måndag 14 juli 2008

Ragnarök - Tonkraft * 2

Ifrån den yttrerymden med Raketerna så landar vi bland stock och sten i urskogen där Ragnarök huserar. 2 Tonkraft inspelningar med endast 1 år emellan, men jag tycker det låter olika trots att det är endel gemensamma låtar. Jag tänkte ni skulle bli lite aktiva och rösta på vilket år som ni tycker låter bäst. Så lyssna och rösta (i högerspalten).

PS. Jag hittade en live inspelning med Dom Dummaste som jag kompletterat med. Se nedan.

tisdag 8 juli 2008

Raketernas - AB Svensk Rock + Live Farsta

Nu kommer en 2 stegs Raket med Raketerna.
"En kul detalj med Raketernas AB Svensk Rock spelning är att deras skivbolag tyckte den var fullständigt katastrofal och beskriver den precis så i pressreleasen till LP:n de senare gav ut."
Dom kanske lyssnade i Mono ;-)
Men nu kommer den i Stereo.
Steg 2: Live Farsta
PS. Uppdaterat 2 låttitlar, Pondus.

fredag 4 juli 2008

Kommo - Ny Våg


En annan grupp som finns på Mun mot Mun Metod kassetten är Kommo. Tyvärr blev det ingen LP för gruppen så detta får väl ses som ett live album, anno 1982. Den har funnits som torrent nångång men som nu hittat hit.

tisdag 1 juli 2008

Mögel - Live (radio) + 2.

Nu får vi övergå till en lite lättare lastbil men med lika mycket respekt.
Måste även komplettera med 2 låtar från "Mun mot Mun Metoden" även fast dom inte är liveinspelningar. Vad ska man annars med undantag till.
Men dom är ju så bra...

Elegi - Tonkraft + Errols

Fortsätter med en tung lastbil man inte vill hamna framför. När dom sätter igång finns inte mycket som kan stoppa dom. Kompletterat med 2 låtar Live från Errols 81-10-17 som Sveriges Radio spelat in och som kom ut på den underbara kassetten Mun mot Mun metoden. Elegi LPn har tyvärr försvunnit ifrån "Tyst för Fan" Bloggen men en eloge för Thunberg som producent som lyckades med den LPn och Att Som/ULD lpn mm. För annars var skivproduktionerna ganska skrala i Sverige på den tiden, i mitt tycke.
Saknar tyvärr någon live bild på Elegi.
Ändring:
Skivan finns på "Tyst för Fan" Bloggen.

Twice A Man - Kåren, Göteborg

När jag ändå snöat in (så här på sommaren) på gitarrister (med gnissel).
Fortsätter jag med Cosmic Overdose's fortsättning Twice a Man som fortfarande är mycket aktiva. Kanske inte lika gnissliga....

PS. En kommentar ifrån Ulf Kjell, sångare, gitarrist och låtskrivaren i Tom Trick finns nedan.